Rijstvelden omgeving Kroya

Rijstvelden in de omgeving van Kroya

  • Cilacap en omgeving Kroya

Kroya is een gemeente dat deel uitmaakt van de regio Cilacap. Dit gebied is nog tamelijk onbekend bij de toeristen en mede daarom is er nooit echt hulp geweest voor deze kwetsbare groep mensen. Er zijn veel rijstvelden in de omgeving te vinden waar men werk vindt als rijstoogster. Verder is er weinig aandacht voor gezondheid, onderwijs en hygiëne op het moment dat de stichting start in januari 2017.

Kroya bevindt zich  op 5 minuten afstand van de Indische oceaan met prachtige rustig gelegen stranden. In de omgeving op 30 minuten afstand is het onbewoonde paradijs eiland Nusakambangan te vinden met zijn natuurlijke grotten. In het verre verleden was hier een gevangenis gesitueerd en daarom noemt men dit eiland ook wel het Indonesische Alcatras.  Ook zijn er hot water springs ofwel natuurbaden in de directe omgeving te vinden. Op 2 uur afstand van Yogjakarta is Kroya strategisch gezien gunstig gelegen voor vele toeristen in de toekomst.

 

2 Comments

    1. Ongerepte natuur en cultuur zonder het gevoel te hebben in een Moslim gebied te zijn. Dit blijft helaas een misvatting bij velen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *