De overheid in Cilacap te Java realiseert in samenwerking met de community PWM cursussen

  • cursus bewerken bamboo en naaicursussen

In de kampung groeit bamboo als onkruid en hiermee kan een bron van inkomsten gegenereerd worden. Hoe mooi is dit en hoe mooi sluit dit aan op onze visie en missie vanaf de oprichting van de stichting. Omdat onze stichting samenwerkt met de cummunity PWM uit de kampung realiseren zij ongelofelijk veel activiteiten. Er is inmiddels een machine geleverd door de overheid waar de mensen mee leren omgaan. Veel producten worden al verkocht.

Ook heeft de overheid naaimachines aangeschaft voor de vrouwen. Een gehandicapte dame verzorgt tegen betaling speciale cursusbijeenkomsten voor mensen met een beperking. Daarnaast geeft zij allerlei tips over de mogelijkheden van de naaimachines. Hier gaat onze juf Rivi mee aan de slag en op haar beurt leert zij dit aan een groepje vrouwen uit de kampung. Ze maken en verkopen bijvoorbeeld sierlijke tafelkleedjes, raamdecoraties of gordijnen.

 

  • cursus hoe een sport in relatie tot de Asian Games tot stand komt

De overheid geeft hier geld voor aan de mensen in de kampung zodat zij bekend raken met de verschillende sporten die er beoefend worden tijdens belangrijke sportevenementen. Vele bewoners komen nooit de kampung uit en hebben geen internet of contact met de wereld om hen heen.  Ze krijgen niet alleen voorlichting maar ook een televisie en internet om de games te volgen. Zo kan er talent gescout worden in de toekomst.

 

 

 

  • Cursus lassen in onze werkplaats voor jongeren en mensen met een beperking

Zie hiervoor onze pagina projecten waar je kunt zien hoe een groepje jongeren leert omgaan met het onderhoud van scooters, het maken van meubels, en het leren lassen.

  • Cursus knippen voor jongeren in onze kapsalon

Zie hiervoor onze pagina projecten waar je kunt zien hoe een jongeren kunnen leren knippen en wassen. Er doen nog maar een paar jongeren mee en tot nu toe is het alleen voor de herenkapsels bedoeld. Maar het begin is gemaakt… Kleine stapjes vooruit elke keer…