With a profession you are someone…

Our foundation will support students to find a better future by following a course and after helping them with finding a good job in Indonesia, Australia, Holland or countries who will connect with us in the future.

In co-operation with our vocational traning centre we will connect students after their course with an employer who is looking for employers for their organisation. Mr. Gunawan made the official registration for employment agency with his papers named Hoshi. In this project we can connect the young generation National or International with all kind of organisations by giving them a course and certificate so after they are gratuated they can looking for a job in our connected system of our employment agency. Everything will be arranged with a good contract like the contract we already have with FUJI.

 

 

In our page Projects we already show some samples of several courses which exists already in our Kampung. A few samples are:

  • Course bamboo
  • Course chewing machines
  • Course hairdressing
  • Course working with the laptops for administration
  • Course languages
  • Course welding in our technical working area
  • Course bakery

 

Met een beroep ben je iemand …

Bovenstaande uitspraak geldt vooral voor mensen die tot onze doelgroep behoren. Maar hoe word je nu een lasser, kapper, verzorgende, bouwvakker, receptioniste, naaister, ect. Dat is lastig als je geen toegang hebt tot (beroeps)onderwijs. Stap voor stap en met weinig middelen maar met veel wilskracht hebben we verschillende activiteiten ontwikkeld om in de toekomst meer kans te bieden aan de jonge moeders, maar ook de jongens worden hierbij nu ook betrokken. Hoe doen we dit? Lees meer hierover hieronder…

Kapper

In onze kleine kapsalon wordt eerst het kappen bij de heren aangeleerd.

brood/ banketbakker

Er wordt een korte cursus aangeboden voor degene zonder enige vorm van vooropleiding. Met ons micro credit systeem kan zo iemand meteen aan de slag. Zo maken ze nu pizza en donuts.

Medewerker in een hotel/ reisbureau

Met een training in de toekomst kunnen ze de Engelse taal leren en oefenen in ons kleine reisbureautje en/of een nagebootste receptie, hotelkamer.

Naaister

Met tweedehands naaimachines wordt er naailes aangeboden en worden nu mondmaskers gemaakt voor een klein bedrijfje.

 

 

 

 

 

Verzorgende/ hulp in de huishouding/ babysitter

Met een training in de toekomst leren ze de Engelse taal, koken, schoonmaken, hygiëne, de zorg voor een baby te dragen, ect.

Lasser/ technisch medewerker

In onze werkplaats wordt het vak lassen geleerd alsmede klein onderhoud aan de scooter.

Administratief medewerker

In de toekomst vindt een starters cursus plaats met laptops gedoneerd door JL Driecant te Tilburg. De eerste kleine club is reeds gestart onder leiding van Aggung Falladin.

Taleninstituut HOSHI

Via ons splinternieuw aanbod werken we vanaf 1 juli 2021 samen met Hoshi, een klein  Taalinstituut die Gunawan heeft opgericht, en die in samenwerking met FUJI een cursus Japans aanbiedt waarbij de plaatselijke bank een lening aanbiedt. FUJI bemiddelt en regelt de uitzending naar Japan. Er is een MOU en een So, ofwel een internationale arbeidsovereenkomst geregeld voor deze cursisten waarbij de overheden van beide landen hun medewerking geven. Zo kunnen nu ook de armere mensen deze training volgen.

Voor alle bovenstaande cursussen worden in de toekomst officiële certificaten uitgegeven die toegang bieden tot het verkrijgen van werk. Ook is er in samenwerking met de afdeling Onderwijs al een contract gesloten waarbij vroegtijdige schoolverlaters de kans krijgen gratis alsnog een diploma te behalen van de primary en secondary high school. Van hieruit kunnen ze dan doorstromen naar een van de bovenstaande cursussen. Deze voorziening start schooljaar 2021-2022 in ons schoolgebouw in de Kampung Mujur.

Naast Japans is er nu ook een samenwerking aangegaan met Korea. Hierbij wordt een training Koreaans aangeboden en volgt eenzelfde traject dan met de studenten vanuit Hoshi Japans.

Een nieuwe stap voor onze stichting die weer heel veel mogelijkheden gaat bieden voor de volgende generatie.