WELKE STUDENTEN BIEDEN WIJ EEN STAGE PLAATS….

Kindergarten yayasan setetes embun……….

Op dit moment kunnen studenten van Fontys Pabo via hun opleiding een stage aanvragen bij onze stichting. Het contact aldaar verloopt via Vincent Hoeks.

Er zijn momenteel 2 kleutergroepen bij onze Kindergarten die iedere ochtend naar school komen. Verder zijn er 2 huiswerkgroepen in de middag waar kinderen komen in de leeftijd van 6-12 jaar. De school is momenteel een officiële Indonesche school en pilot project in Java omdat wij internationaal onderwijs bieden aan onze leerlingen. Dit betekent dat onze leerkrachten Engels spreken en naast het reguliere programma Engelse les aanbieden.

We draaien deze groepen sinds februari 2018 en de school heeft nog vele wensen en plannen waarbij we hulp van stagiaires goed kunnen gebruiken.

KinderenPWM community……

Naast de school is er ook de community PWM opgericht door mijn compagnon Gondrong Gunawan. Hij is de leider van deze community. De community beoogt een betere toekomst voor oud en jong te Mujur met hulp van alle Indonesische mensen die op een of andere wijze betrokken zijn bij de kampung Mujur te Kroya.

Activiteiten georganiseerd door de community zijn onder andere een micro krediet systeem, een officiële kampung Bamboo omdat er veel producten van bamboe gemaakt worden door de ouderen, een batik werkplaats, een ICT netwerk met WIFI punten…..

Ook hierbij is nog hulp en expertise nodig op economisch vlak, financieel vlak en ICT vlak.

 

Daarnaast is Gondrong een officieel gecertificeerde gids die in het verleden nog voor FOX gewerkt heeft. Hij hoopt de prachtige omgeving van Cilacap in samenwerking met de overheid aldaar te promoten voor toerisme en in de toekomst een bamboe village voor toeristen te gaan bouwen…….

Dus ook hierbij kunnen we expertise van de Nederlandse studenten toerisme en/of bouwkunde gebruiken.

WAAR VERBLIJVEN STUDENTEN BIJ ONS…..

Er is een guesthouse in de Kampung, die eigendom van de familie is, beschikbaar gesteld voor studenten. Hier is airco en een douche en keukentje aanwezig. Het is schoon en goed toeven voor onze maatstaven. De kampung is prachtig gelegen in een mooie omgeving met 2 moderne restaurants en een shopping mall met markt in het centrum waar ook een soort van Mac Donalds te vinden is. Het strand is op 15 minuten op de scooter te bereiken.

Yogjakarta is 2 uur rijden vanuit Kroya.

Kortom, genoeg om te doen en te genieten voor alle studenten die Indonesië en onze stichting een warm hart toedragen………

EERSTE STAGIAIRES PABO STARTEN EIND APRIL 2019

Maud, Britt en Daan gaan hun minor abroad bij onze stichting uitvoeren. Zij gaan de klassen ondersteunen met hun expertise en gaan naschoolse activiteiten organiseren. Daarnaast gaan zij onderzoek doen voor hun school vanuit hun competenties en voorwaarden die de PABO DEN BOSCH stelt aan hun studenten.

Studenten na 2019……….

Eindelijk na 2 jaar studenten te moeten teleurstellen vanwege eindeloze sluiting van de grenzen is het vanaf nu in april 2022 eindelijk zover dat studenten weer kunnen komen. Helaas is dit juist de periode dat studenten van de Pabo met hun minor het jaar afronden. Volgend jaar is er voor hen weer de kans om ons team in onze kleuterschool en andere onderwijsprojecten zoals Global awareness te versterken.

Verder is er vanuit Lamento te Utrecht een oproep gedaan naar studenten in verschillende richtingen waar onze stichting enorm mee geholpen zou zijn.

 

Dan zijn we enorm blij met de komst van 2 Cum laude afgestudeerde dames die ons team in samenwerking met de Green Food Foundation gaan versterken bij onze afdeling gezondheidszorg/ voeding/ kliniek/ stunting. Zij worden in september 2022 verwacht in onze kampung.