Hoe wordt alles gevolgd vanuit Nederland?

Onze oprichtster, Mary van der Zijden, zal als leerkracht in het basisonderwijs in de schoolvakanties het project minstens 2 maal per jaar gaan bezoeken. Om te beginnen zal zij in de komende meivakantie en zomervakantie het project mede vorm gaan geven te Java.

 

Update uit Kroya………………………………..

Na een jaar van voorbereidingen en 3 maal afreizen naar Kroya heeft de familie een van hun huizen in de Kampung Mujur beschikbaar gesteld voor onze Yayasan Setetes Embun.

Vele vrienden zijn vrienden van de stichting geworden en ook incidentele giften hebben het mogelijk gemaakt om spullen te laten maken door mensen in de Kampung zoals meubilair en kasten. Ook heb ik vanuit Nederland spullen mee genomen die mijn school niet meer nodig had. Denk hierbij aan laptops, schoolmaterialen, ect.

Er is WIFI aangelegd en een printer gekocht zodat er werkbladen gemaakt kunnen worden en informatie opgezocht kan worden. Verder is er een familielid samen met 2 vrijwilligers en een professionele leerkracht 5 dagen per week gestart met een kleutergroep voor 4 en 5 jarigen in de ochtend. In de middag is er een huiswerkgroep gestart voor de oudere kinderen die weinig of geen les hebben.

De school wordt vanaf nu een onderdeel van een community die in de Kampung Mujur is opgezet voor de kansarme mensen. Zo is er een micro krediet systeem opgezet onder de naam PWM door Gondrong Gunawan. De school wordt een officiële Indonesische school waarbij de overheid een betaalde leerkracht gaat sponsoren.

Nu worden er nog altijd spullen gemaakt voor de kinderen zoals bouwblokken, een schommel, ect.

Verder wordt er gewerkt vanuit de leerdoelen vanuit de SLO. Er wordt een schoolgids gemaakt met een missie/visie en schoolafspraken. Ook moet er aandacht komen voor data analyse om alles goed te blijven monitoren.

De Pabo gaat samenwerken met ons door stagiaires als student te koppelen aan onze stichting.

In de kampung willen alle mensen nu heel graag hun kind bij ons op school onderbrengen. De belangstelling is te groot. We moeten uitkijken dat we niet te snel groeien en aan ons succes ten onder gaan. We leggen  de focus eerst op de kleutergroep en het neerzetten van een goede organisatiestructuur.

Foto’s updaten op deze website is nog lastig maar hiervoor verwijs ik u allen graag naar mijn Facebook pagina onder mijn naam MaryWestenberg of yayasan setetes embun.

U kunt mij ook altijd mailen onder mijn persoonlijke mailadres:

maryvanderzijden@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *