alle activiteiten in het jaar 2018 per kwartaal

kwartaalverslag Januari 2018-maart 2018

In januari wordt dan na veel voorbereidingen het afgelopen jaar het eerste echte klasje gerealiseerd in een deel van het huisje van de familie Gunawan. Een aantal vrienden steunen de stichting door maandelijks 5 euro te storten. Hiervan betalen we de juffen.

24 Januari komt dan ons eerst bezoek uit Holland om de school en de kampung te bezoeken. Theodora Anna Maria geniet van alle mooie ontwikkelingen.

Hiernaast richt onze local Gondrong Gunawan zijn vereniging PWM op in de kampung om zo samen met alle bewoners andere activiteiten te realiseren voor de armste mensen van de kampung.

Stichting IBBY steunt ons door boeken en een donatie te geven voor de tweede maal. We maken een afdak naast het huisje van dit geld. PWM leden werken samen met onze stichting en helpt met de aanbouw. Men krijgt geen geld maar een lekkere maaltijd voor het geleverde werk.

De inspecteur van onderwijs in Indonesië bezoekt onze school. Als we 6 maanden goed draaien hebben we recht op een betaalde lerares vanuit de overheid en we zijn vanaf maart 2018 een officiële erkende Indonesische school die gratis internationaal onderwijs biedt.

april 2018-juni 2018

De kinderen leren goed tanden poetsen en krijgen allemaal tandenborstels. Ze worden regelmatig gewogen en ouders worden geïnformeerd hoe het met hun kind gaat.

De lentemarkt van de wereldwinkel te zoeterwoude bijgewoond met een eigen kraam waar we spulletjes verkopen gemaakt door onze moeders.

In juni 2018 organiseert de community PWM samen met Yayasan Setetes Embun de opening van kampung Bamboo en zo starten de cursussen voor de ouders om spullen te gaan maken van bamboe. Er wordt gratis eten uitgedeeld aan alle arme mensen zodat iedereen feest heeft deze dag.

Tevens start in juni 2018 de voorbereiding van ons eerste grote project My book buddy. Cathy Spierenburg van My book buddy  heeft een verzoek gehad van Hans Odijk en zijn vrouw Judith Odijk om een bibliotheek te gaan realiseren in een achtergebleven gebied te Java. Tassen en boekenkasten worden gemaakt en boeken worden aangeschaft voor wel 600  kinderen in de kampung.

Soms krijgen we een kleine donatie tussendoor van een YOGA vereniging of een tweedehands kledingbeurs. Hiervan wordt in overleg met Gondrong Gunawan dan materialen of meubels gemaakt voor de school. Iedereen werkt vrijwillig. Men krijgt eten gratis tijdens het werk.

 

Juli 2018-september 2018

Rumah Pintar ofwel het slimme huisje wordt opgeknapt om te dienen als tweede locatie. Helaas is er geen geld om meubels ect te kopen. PWM betaalt de huur van 7 euro per maand. Hopelijk gaan we dit het komend jaar verder inrichten.

Hans en Judith bezoeken de school en kampung om de bibliotheek te gaan openen.

Een derde juf en schoonmaakster komen onze school versterken. Zo starten we het nieuwe schooljaar met 3 klassen.We kunnen de toestroom van kinderen niet aan……Kinderen sparen als het lukt 10 cent per dag om een uniform aan te schaffen. Lukt het niet vult de PWM  het bedrag aan.

De eerste flessenactie van de AH is een feit en we halen 175 euro op aan emballagebonnen. We hebben zo veel spullen nodig voor de derde groep en….. een extra afdakje natuurlijk….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *